Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Rodrigo y Gabriella

Rodrigo y Gabriela είναι ένα δίδυμο που ανεβαίνει στη σκηνή έχοντας παρέα μόνο δύο ακουστικές κιθάρες. Η Gabriela αναλαμβάνει το τιμόνι στο percussion, ο Rodrigo στη μελωδία, ενώ και οι δυο τους είναι φουλ speed-άκηδες (κατά το ψυχ-άκηδες).

Οι μουσικές τους επιρροές θρασίζουν κατά κύριο λόγο - όχι αυτό με το θράσος, το άλλο με το bay area (σλέιερ, τέσταμεντ*, μέγκαντεθ, όβερκιλ, το St. Anger θέλει πολλές ακροάσεις για να το πιάσει το αυτί λέμε... ήμαρτον, σχωράτε με, έπεσα στο βούρκο πάλι) - και πώς να μην, αφού ξεκίνησαν από μία μεξικάνικη thrash παρέα. Αφού είδαν ότι δεν έβλεπαν φως, έκαναν κίνηση ματ και μετοίκησαν έναν ωκεανό παραπέρα, στη μαμά Ιρλανδία που ξέρει τι γεννάει, βλέπε ουίσκια ιν δε τζαρ, youtu, θαξημερώσουμεανσυνεχίσουμε...

Το δίδυμο έχει ξεσκιστεί στην εξάσκηση επάνω στις χορδές και τα τάστα και καλά έχει κάνει. Η συναυλία που έδωσαν πριν μια βδομάδα στη Γλασκόβη ήταν σκέτη απόλαυση. Εάν υπάρχουν θέλω για φωτογραφίες, να σταματήσουν να υπάρχουν διότι α) πέρασα από ανιχνευτή μετάλλων για να εισέλθω στο συναυλιακό χώρο και β) το κινητό μου έχει μέχρι και MMS!, με άλλα λόγια είναι της μεσολιθικής.

Metallica, Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimmi Hendrix είναι μερικά από τα ονόματα που τιμήσανε, μαζί με τον εαυτό τους (!) (check out self-titled album 'Rodrigo y Gabriela (2006)'). Υπήρξαν κάποια προβλήματα ήχου με την κιθάρα της Gabriela. Ο
Rodrigo όμως ακουγόταν καμπάνα, ίσως γι'αυτό ήταν πιο παιχνιδιάρης με το κοινό. Ο φωτιστικός του club μια φορά ήταν ολίγον εκτός τόπου, έχασε το Rodrigo αρκετές φορές. Και να πεις ότι όργωνε τη σκηνή πάνω κάτω σαν τον ασύχαστο Bρούτο, την περισσότερη ώρα στηλωμένος σ'ένα μέρος ήτανε.

Στο youtube κυκλοφορούν videos στα οποία εξηγούν την τεχνική που χρησιμοποιούν: tips, lessons, more lessons. Το post αυτό παίζει τη διασκευή τους στο Οrion που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο που κυκλοφόρησαν πέρυσι.
* Προσοχή, δεν είναι 'ντου' είναι 'νουτου', όπως το FOOD δεν είναι 'φουντ'
είναι 'φου ουντ'