Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

4 ζουμεροί

λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης από τη βρετανική ΔΕΗ για κάθε πελάτη της, δωρεάν (κόστος £17 = 22€). Το σπίτι είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένο, όμως η ύπαρξη back-up stock δε βλάπτει (για χρήση μετά από 10 χρόνια).
Oι λαμπτήρες φθορισμού υπερτερούν των κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως τόσο σε εξοικονόμηση ενέργειας όσο και σε διάρκεια ζωής. Παρ'ότι είναι ακριβότεροι, μετά από χρήση ενός έτους μειώνουν το λογαριασμό του ρεύματος κατά 10% περίπου. Δεν κάνω κήρυγμα οικολογίας, αλλά τσιγκουνιάς!
Να ρίξω και το σχετικό με το θέμα gadget, έναν φορητό ηλιακό φορτιστή για όλες τις γνωστές φορητές συσκευές. Το πρώτο Solio κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια πριν. Θυμάμαι που το γλυκοκοιτούσα στο internet, όμως όταν έμαθα ότι θα μετακομίσω στη Σκοτία ανέβαλα την αγορά επ'αόριστον.
Το Solio είναι υβριδικό, δηλαδής τραβάει ρεύμα από τον ήλιο αλλά και από την πρίζα άμα ο καιρός κάνει τσαλίμια. Επιπλέον, ο ρυθμός φόρτισης που παρέχει δε διαφέρει από έναν κοινό φορτιστή, ενώ αποθηκεύει ενέργεια μέχρι και για ένα χρόνο. Το τελευταίο μοντέλο της σειράς, Solio Magnesium Edition, με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας έχει γίνει ανάρπαστο και τιμάται γύρω στα 125€. Διαφήμιση τέλος.

Πηγή 2ης εικόνας: εδώ - some rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια: