Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Νέο φρούτο από το macbook

Κυκλοφορεί καινούριο update για το Leopard αυτές τις μέρες, ωστόσο δεν το πέρασα ακόμη. Είμαι στην έκδοση 10.5.2.

Ξυπνάω σήμερα στο γραφείο το macbook και περιμένω τη wi-fi σύνδεση να ενεργοποιηθεί. Καθόλου φυσικά, τρώω μία συγυρισμένη μούτζα: όλη δική μου ήτανε.

Για όποιον δεν έπιασε το hint από την εικόνα, η ασύρματη κάρτα του macbook pro πήγε περίπατο. Οι επανεκκινήσεις δεν ωφέλησαν, οπότε άρχισε το σκάψιμο σε forum. Λύση, εφ'όρου ζωής διορθωτική, δε βρήκα. Διαγνωστικά και λοιπά σοφτγουερικά μέτρα δε φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα. Το resetting της PRAM* που αναφέρεται εδώ, δυστυχώς δε βοήθησε.

Ο System Profiler δε βλέπει PCI κάρτα στο μηχάνημα. Να προβώ σε εγχείριση για να ελέγξω τον κονέκτορα ή υπάρχει κάποιο άλλο βήμα που μπορώ να δοκιμάσω; Εγγύηση δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, ενώ το μηχάνημα
σε αντιπρόσωπο δε φεύγει, γιατί η απουσία του αυτό το διάστημα είναι απλώς μη διαπραγματεύσιμη. Να κάνω το update ή θα μου τα διαλύσει όλα και θα ψάχνομαι μετά για τα καλά;

Πόσο χρονών είναι το ρημάδι μου; Κοντά 18 μηνών. Δεν έχει πέσει ούτε 15 φορές κάτω! Αστειεύομαι (πέρασε τις 20, πέρυσι...). Γιατί έχει αρχίσει να δείχνει τέτοια σημάδια διάλυσης :|; Κρίμα, και με βόλεψε το OS X.

*Update:
Για την ακρίβεια, τα βήματα αντιστοιχούν σε δύο διακριτές διαδικασίες:
SMC (System Management Controller) reset
- Κλείσιμο λειτουργικού
- Αποσύνδεση από το ρεύμα
- Βγάλσιμο μπαταρίας
- Πάτημα του κουμπιού εκκίνησης για 5 δεύτερα
- Τοποθέτηση μπαταρίας & σύνδεση καλωδίου ρεύματος
PRAM reset
- Ταυτόχρονο πάτημα των 4 πλήκτρων: command, option (ή alt), p, r
- Πιέζοντας τα 4 πλήκτρα, πάτημα του κουμπιού εκκίνησης ΚΑΙ δεν αφήνουμε τα πλήκτρα μέχρι να ακούσουμε τον εξάψαλμο εκκίνησης τρεις φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: