Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Airport card update

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσίαστηκε στην ασύρματη κάρτα του φορητού μου, το airport ανένηψε σήμερα το πρωί, μετά από δύο εβδομάδες εξαφάνισης. Πιο συγκεκριμένα το χρονικό έχει ως εξής:

- Κάρτα εξαφανίζεται, pixie ψάχνεται και
- αφού ξεκατσαβιδώνει το macbook pro για να ελέγξει μήπως τίποτε καλώδια δεν είναι στη θέση τους - όντως όλα συνδεδεμένα ήτανε, τίποτε το λιωμένο, τίποτε το μαυριδερό, το σκονισμένο; ναι -

- δοκιμάζει σύμφωνα με τα λεγόμενα του Apple Discussions Forum να:
Ωστόσο, κανένα από τα παραπάνω βήματα δε διόρθωσε την κατάσταση.
- Φτου! Πρέπει να σκάσω 100€ για καινούρια airport card :(?
- Όχι ακόμη, η νεκροψία δεν έδειξε δείγματα ολοκληρωτικού τεζαρίσματος, γι'αυτό κάψε ένα Ubuntu live CD (εννοείται όχι στο δικό μου drive) και τρέξε το να δούμε τί βλέπει.
- Μια χαρά εκκίνηση από το live CD και lspci, το οποίο ξεροβήχει λέγοντας "Κυρά μου, τί με πέρασες; Δεν έχω drivers για όλα τα μαραφέτια του macbook.".
- Καλά, driver θες; Ορίστε, από 'δω ο κύριος madwifi, από 'κει η κάρτα δικτύου μου, τη βλέπεις;

- "Αμέ, Atheros δεν τη λένε;"
- :) δεν είναι τελείως ψόφια!
- "Είναι χλωμή όμως και δε μου μιλάει άλλο, γι'αυτό πάρε ένα error."

- Φυσάω, ξεφυσάω, λέω να τηλεφωνήσω στην Apple για support. Όμως το website της εταιρείας δίνει ένα, 1, ΕΝΑ τηλεφωνικό νούμερο για τεχνική υποστήριξη για το UK, το οποίο παρέχει βοήθεια του τύπου "κάνε restart" σε όσους έχουν Apple Care (εκείνο το complementary στο 'phone support' αυτό σημαίνει). Αν δεν πληρώνεις support, ανακατεύθυνση στους τοπικούς, συμβεβλημένους με την Apple, service provides.
- Στέλνω e-mail στο μοναδικό εξουσιοδοτημένο κατάστημα της περιοχής. Δεν περνάει λεπτό, FAILURE notice back. Με όσες διαθέσιμες e-mail διευθύνσεις επικοινώνησα, είτε έλαβα FAILURE είτε ακόμη περιμένω απάντηση. Τηλέφωνο αυστηρώς 9 με 5 και τσούκου τα Σάββατα, οπότε τα παράτησα για λίγο.

Επειδή το χρονικό το μετέτρεψα σε έπος, να καταλήξω. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η νέα κατεύθυνση της Apple είναι fix-bugs-oriented, διότι με το Airport Utility update που κατέβασα αργά εχθές το βράδυ, η κάρτα ήρθε στα ίσια της και η pixie σταματάει τη μηλο-μουρμούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: