Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

Dr. Randy Pausch


  • Καθηγητής πανεπιστημίου πληροφορικής στο Carnegie Mellon University
  • Αγαπημένο του χόμπι (aka ειδικότητα) η εικονική πραγματικότητα
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 2007 έδωσε την "Τελευταία Ομιλία" του με τίτλο "Really Achieving Your Childhood Dreams" - πρόκειται για καθιερωμένη σειρά ομιλιών από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, με τίτλο "Last Lecture", οι οποίοι καλούνται να μιλήσουν με το υποθετικό σκεπτικό ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να μοιραστούν με τον κόσμο την πείρα και τη γνώση τους.
  • Τον Αύγουστο του 2006 οι γιατροί τού ανακοινώνουν πως έχει καρκίνο στο πάγκρεας.
  • Ένας από τους ιδρυτές του 3D περιβάλλοντος Alice, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό περιβάλλον, ανοιχτού λογισμικού, για τη διδασκαλία προγραμματισμού σε παιδιά, αναπτυγμένο σε Java
  • Στις 25 Ιουλίου 2008 απεβίωσε.
Η διάρκεια του βίντεο κοντεύει το δίωρο. Η παρακολούθηση του βίντεο αξίζει και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το γέλιο έρχεται αυθόρμητα σε τόσα πολλά τα σημεία, οπότε καλύτερα να πατήσεις το play, παρά να διαβάσεις την, εγγυημένα αποτυχημένη μου, περιγραφή.Πηγή εικόνας: Wikipedia

2 σχόλια:

Karios είπε...

Εκπληκτικό βίντεο, με κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί για να το δω όλο. Πόσο καταπληκτικό και σπάνιο είναι να συναντάς ανθρώπους σαν τον εν λόγω καθηγητή, ανθρώπους που μπορούν να σε σημαδέψουν για πάντα. Καλό του ταξίδι!

pixie είπε...

Πραγματικά, απίθανη περίπτωση ανθρώπου!

Εάν ποτέ αναλάμβανα θέση διδασκαλίας, θα φρόντιζα να συμπεριλάβω αποσπάσματα από την ομιλία αυτή στη διδακτέα ύλη, μαθητών/φοιτητών και καθηγητών.

Βράσε φροντιστήρια, πρόλαβε καταθλίψεις και αυτοκτονίες. Επικοινώνησε στα παιδιά εργαλεία για τη ζωή τους, αμβλύνοντας άχρηστα 'πρέπει' και 'μη' που κυκλοφορούν καλυμμένα πίσω από ποικίλες σημαίες.

If only more people had an attitude to life similar to his.