Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Domestica


Portree, η μεγαλύτερη (με πληθυσμό 2.500!) πόλη του Isle of Skye, (πού αλλού;) στη Σκοτία

Björk: (2001) Pagan Poetry (Vespertine B-side)


ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
Για την επεξεργασία της φωτογραφίας έχουν χρησιμοποιηθεί τα προγράμματα Aperture και ImageWell.

Tο Aperture διαθέτει μία σειρά από φίλτρα, όπως δείχνει η εικόνα που ακολουθεί. Η λίστα είναι περιορισμένη, ωστόσο οι επιλογές που προσφέρει είναι ικανοποιητικές για επεξεργασία εικόνας σε βασικό επίπεδο. Επιπλέον επιλογές κυκλοφορούν με τη μορφή plug-in από τρίτους.

Όπως φαίνεται παρακάτω, η αρχική φωτογραφία έχει τα χάλια της. Με δυο-τρεις πινελιές, όμως, αρχίζει να βλέπεται.

Το σέπια εφέ προέκυψε από την εφαρμογή των ακόλουθων χρωματικών φίλτρων. Φυσικά, εκτός αυτών, έπεσε ψαλίδι και ρύθμιση της φωτεινότητας.

Οι στρογγυλεμένες άκρες, καθώς και η λεζάντα που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της εικόνας, είναι δουλειές του ImageWell. Πρόκειται για μια μικρή, ελαφριά εφαρμογή η οποία, ενώ αρχικά κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις (lite freeware και full shareware), πλέον διατίθεται μόνο ως shareware και στοιχίζει 20 καναδέζικα δολάρια (περίπου 13€). Το κακό που έχει είναι ότι δεν περνάει τις EXIF πληροφορίες της φωτογραφίας από το αρχικό στο εξαγώμενο JPG αρχείο που δημιουργεί. Υπάρχει τρόπος να προστεθεί το υδατόσημο και ταυτόχρονα να κρατηθούν τα EXIF δεδομένα, αλλά είναι μανούρα. Επειδή βαριέμαι να γράψω το πώς τώρα, αφήνω την περιγραφή της διαδικασίας σε επόμενο ποστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: