Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

If the world could vote?

Έστω και την τελευταία στιγμή, ας αφιερώσω κι εγώ ένα ποστ γι'αυτό εδώ.

Για την ώρα, ο McCain (13%) χάνει κατά κράτος από τον Obama (87%).
Από tmt

4 σχόλια:

karios είπε...

Ωραίες επιλογές μας έδωσαν. Ο μη χειρότερος, καλύτερος. Υπάρχει μία σχετική αισιοδοξία ότι ο Ομπάμα δεν θα τα κάνει _τόσο_ σκατά, αλλά φοβάμαι ότι απλά συγκρίνουμαι με τον ουρακοτάγκο που την κάνει σιγά σιγά αφού έκανε τη ζημιά του. Αλλά και ο Ομπάμα μια χαρά τον ψήφισε τον πόλεμο όταν τον ρωτήσανε οπότε μην περιμένετε και πολλά.

pixie είπε...

"Ωραίες επιλογές μας έδωσαν"
Εμ, υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου φέτος στις Η.Π.Α.;

Η ψήφος δίνεται σε μία από τις επιλογές που διάθετει το μαγαζί. Δεν έχει σημασία, για την εκλογική διαδικασία αυτή καθ'αυτή, αν οι επιλογές είναι επιπέδου 'ο λιγότερο χάλιας' ή 'ο καλύτερος'. Σημασία έχει ότι γίνονται εκλογές και δεν τρέχει π.χ. στρατιωτικός νόμος.

Η ποιότητα/καταλληλότητα των υποψηφίων είναι άλλο καπέλο.

karios είπε...

Οι υποψήφιοι που τρέχουν είναι οι εξής:
John McCain
Barack Obama
Ralph Nader
Bob Barr
Charles "Chuck" O. Baldwin
Cynthia McKinney
Alan Keyes
Gloria La Riva
Brian Moore
Charles Jay
Gene Amondson
Ted Weill
Róger Calero

Από εδώ

Αυτές είναι οι επιλογές που δίνει το μαγαζί απλά ο δικομματισμός στην Αμερική τρέχει με 1000 σε σχέση ακόμα και με τον ελληνικό.

Επίσης, ο τρόπος που ψηφίζουν στην γιουεσέι είναι αρκετά πολύπλοκος. Για παράδειγμα, έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει ήδη ψηφίσει την ώρα που μιλάμε, και τώρα θα ψηφίσουν οι εκλέκτορες(!) και οι υπερεκλέκτορες(!?). Άντε βγάλε άκρη. Ας μην ξεχνάμε την φοβερή ψηφοφορία που άλλον έβγαλε και άλλος βγήκε το 2000 μέσω δικαστηρίου.
Άσε, γιατί η δημοκρατία στην Αμερική είναι το κάτι άλλο. Σκέψου ότι το ένα κόμμα λέγεται Δημοκρατικό και το άλλο Ρεπουμπλικανικό (republic=δημοκρατία). Άντε να καταλάβεις:)
Πάντως το λέω από τώρα, για να μην πείτε ότι δεν το είπα. Οι εκλογές στην Αμερική γίνονται για να μάθουμε τί χρώμα θα έχει ο chief που θα βομβαρδίζει τους αμάχους τα επόμενα 4 ή 8 χρόνια. Κατά τα άλλα, it's business as usual.

pixie είπε...

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο της Wikipedia, τα τελευταία 7 ονόματα:
"can only theoretically be elected in the unlikely event of..."

Οι υπόλοιποι είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι:
"have achieved sufficient ballot access to win the presidency."

Επομένως, έχεις δίκιο, όντως υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου των Η.Π.Α.. Αλλά όπως είχε πει και ο Jeremy Pitt, εφ'όσον ψηφίσουν και πάλι χρησιμοποιώντας e-μηχανάκια, έχει να πέσει μαγείρεμα...

"Οι εκλογές στην Αμερική γίνονται για να μάθουμε τί χρώμα θα έχει ο chief που θα βομβαρδίζει τους αμάχους τα επόμενα 4 ή 8 χρόνια."
Ε δεν έχει δα και την αποκλειστικότητα. Υπάρχει και αλλού κόσμος που εξασκεί το άθλημα κατά καιρούς.