Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΡΧΣ: Συνταγή Μπους

Μιλούσαμε για μαγειρέματα εδώ και έρχεται το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα να μας δώσει αναλυτικά τη συνταγή για Τζορτζ Μπους Τζούνιορ Φορ Πρόεδρος. Περιληπτικά, έχουμε και λέμε:

Υλικά:

Εκτέλεση:
  • Δεν έχω χρόνο, γι'αυτό παραπέμπω στο ΡΧΣ-44.
Επίσης, στο κλίμα των ημερών γράφει και ο Linus ένα άρθρο, στο οποίο υποστηρίζει τη θέση:
The fact is, there aren't just two sides to any issue, there's almost always a range or responses, and "it depends" is almost always the right answer in any big question. And not being even willing to see the other side makes for bad decisions.
η οποία θέση (κατ'εμέ) αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό υγειούς τρόπου σκέψης.

1 σχόλιο:

karios είπε...

Πολύ καλοφτιαγμένη η εκπομπή του Κούλογλου. Και να φανταστείς ότι ξέρω κόσμο στην Ελλάδα που θεωρεί ότι η Αμερική είναι το υπόδειγμα της δημοκρατικής διαδικασίας. Το ενδιαφέρον είναι πώς και ο Γκορ για "να κρατήσει την κοινωνική συνοχή" και για να μην χτυπήσει το κατεστημένο σύστημα τελικά αποχώρησε από την όλη ιστορία. Είναι αυτό που λέω συχνά, ότι δεν περιμένω προκοπή από τους εν λόγω κυρίους γιατί έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια και την υποταγή τους πολύ πριν τους μάθουμε εμείς σαν πολιτικές φιγούρες.
Θα ήθελα να μάθω πάντως με ποιους νόμους σταμάτησαν καταμέτρηση ψήφων στη μέση της για να βγάλουν πρόεδρο με ψηφοφορία μεταξύ τους. Όχι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δει αντίστοιχα εκτρώματα, π.χ. αυτές τις μέρες κυνηγάνε ποινικά τον κύπριο φοιτητή που έφαγε της χρονιάς του για φθορά ξένης περιουσίας (μάλλον τη γνωστή ζαρντινιέρα εννοούν).
Η δικαιοσύνη για μένα πρέπει να εκφράζει το κοινό αίσθημα της δικαιοσύνης, γιατί πρακτικά από εκεί πηγάζει ούτως ή άλλως. Όταν ακούς αυτούς τους τρελούς παραλογισμούς μέσω νομικών τερτιπιών καταλαβαίνεις ότι το σύστημα από κάπου μπάζει.
Άντε καλό βόλι αύριο, για να έχουμε από μεθαύριο μία από τα ίδια.