Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Όγκος στο στήθος

Τον πέτυχα κατά τύχη μια (μάλλον ωραία θα ήτανε) πρωία. Πιθανότατα να είχα ανησυχήσει, αν προ μηνών δεν είχα συναντήσει άλλο όγκο σε διαφορετικό σημείο του σώματός μου, ο οποίος αποδείχτηκε κύστη (μικρός θύλακας γεμάτος με υγρό). Έτσι σκέφτηκα ότι τις διπλασίασα!

Η εξέταση έδειξε ότι δεν πρόκειται για κύστη, αλλά για καλοήθη όγκο, γνωστό ως (800 φορές το 'χω κοιτάξει, ακόμη να το μάθω) ιναδένωμα. Στιγμιαία πέρασε από το μυαλό μου και ο καρκίνος, αλλά υπέθεσα ότι παραείναι στρογγυλεμένο το σημείο για να είναι κακοήθης ο όγκος. Ο γιατρός λέει είναι σύνηθες, αλλά πρέπει να ξαναπεράσω από εξέταση όταν θα πλησιάζει η εμμηνόρροια.

Ενδεικτικές συνοπτικές περιγραφές για τους όγκους που μπορούν να εμφανιστούν στο στήθος υπάρχουν στα ελληνικά εδώ και τ' αγγλικά εδώ.Προσθήκη:
Ένα ακόμη σχετικό άρθρο στα ελληνικά, που μιλάει για το θέμα αναλυτικά.

5 σχόλια:

dtsomp είπε...

Ωχ! Περαστικά και ανοξείδωτη!

Paris Apostolopoulos είπε...

fucken περαστικά!!

pixie είπε...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Περισσότερο έγραψα το ποστ, για να υπάρχει ένα ακόμη μικρό σημείο αναφοράς σχετικά με τους όγκους που μπορεί να εμφανιστούν στο στήθος.

Για την ώρα είναι σα να μην υπάρχει. Δεν προξενεί καμία δυσάρεστη επίπτωση στην υγεία μου. Αν στο μέλλον μεγαλώσει, ίσως χρειαστεί επέμβαση. Αλλά προς το παρόν όλα είναι καλά (εκτός από τη μέση μου, ξανά μανά... #$^*&#@%$*&).

karios είπε...

Περαστικά και σιδερένια. Με λίγη προσοχή και τακτικούς ελέγχους, δεν θα είναι πρόβλημα!

pixie είπε...

@karios
ThanQ