Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Ντιπ ντουγάνια

«Χειροτονία γυναικών», «Γυναίκες ιερείς», περικαλώ; Καλέστε πάλι.

Και πώς θα περάσει η ιερέας το άβατον του Ιερού Βήματος; Εδώ
κατά τις ημέρες της εμμηνόρροιας αι κορασίδες και αι γυναίκαι απαγορεύεται να εισέλθουν εις τον κυρίως ναό, διότι είναι ακάθαρτες. Άντε ν'ανάψουν κανά κερί στο νάρθηκα.* Αν τολμήσουν να προχωρήσουν εις τα ενδότερα διαπράττουν αμάρτημα! Όταν θα ρωτάνε οι πιστοί τον παπαδιό** που είναι η ιερέας, τι θ'απαντά; Έχει τα υδραυλικά της;

Αστειευόμεθα; Μα τίποτε δε λογαριάσανε.

Εμ το άλλο πού το πας; Άμα μπουν γυναίκες στο ιερό θ'αρχίσουν
ν'αλλάζουν κανόνες (no μούσι για παράδειγμα), ν'ανακατεύουν την εσωτερική διαρρύθμιση, την αμφίεση, τη διακόσμιση… Θα τα κάνουν όλα ροζ! Και σατέν! Μη χειρότερα!

Όλα τα'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Το καλημαύχι καλύτερα, για να είμαστε X.O./ΕτΕ*** compatible.

Η
κα Δωροθέα Βακάλη «…μίλησε στο tvxs για το ρόλο των γυναικών στη διάδοση της πίστης». Καλή μου κυρία, κολοκύθια. Δίνετε το κακό παράδειγμα. Μέχρι πρόσφατα τα κορίτσια ήταν υπό την προστασία του κράτους. Δεν προβλεπόταν πλύση εγκεφάλου για τις μαθήτριες από τα δημόσια εκκλησιαστικά σχολεία (τ'αγόρια δυστυχώς είναι άτυχα). Όλα αυτά μέχρι την ανεκδιήγητη παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων:
«Ενημερώνουμε ότι από τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία εν γένει των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης δεν απαγορεύεται η εγγραφή και μαθητριών. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να γίνονται δεκτές αιτήσεις εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση από τη σχολική εφορεία. Σε περίπτωση άρνησης θα πρέπει να υπάρχει επαρκής νομική αιτιολόγηση.» – doe.gr
Πάλι καλά που κάποιοι μητροπολίτες
σώζουν την κατάσταση την τελευταία στιγμή, απορρίπτοντας τις αιτήσεις.

Όλο ιδέες είμαστε. Ν'άξιζε καμιά από δαύτες δεκάρα, έστω τσακιστή, να 'ρχόταν το ισοζύγιο σαχλαμάρας / προόδου στα ίσα του σιγά σιγά. Χάλια τα βρήκαμε, χειρότερα θα τα παραδώσουμε. Ντιπ ντουγάνια.

* Μέρος χριστιανικού ναού, για τους αγεωγράφητους
** η παπαδιά, ο παπαδιός
*** Χριστιανοί Ορθοδόξοι / Εκκλησία της Ελλάδ0ς, για τους αδαείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: